Normal gıdaların yanı sıra içerdiği ekstra bileşenlerle sağlık açısından faydalı olan gıdalara FONKSİYONEL GIDA denir. Örnekler arasında probiyotik yoğurt, omega-3 açısından zengin balık, antioksidan açısından zengin meyveler ve sebzeler bulunur. Bu tür gıdalar, sağlık faydalarının yanı sıra normal gıdaların yanı sıra tüketilirler.
Fonksiyonel gıda çeşitleri arasında şunlar bulunabilir:
1. Probiyotik fonksiyonel gıda: Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını destekleyen ve dengede tutan mikroorganizmalar içerir. Örnekler arasında yoğurt, kefir, kimchi vb.
2. Omega-3 açısından zengin fonksiyonel gıda: Kalp sağlığını destekleyen ve anti-enflamatuar etkisi olan yağ asitleri içerir. Örnekler arasında somon, ton balığı, sardalya vb.
3. Antioksidan açısından fonksiyonel gıda: Vücut hücrelerini zararlı serbest radikallerden koruyan ve yaşlanma belirtilerini geciktiren maddeler içerir. Örnekler arasında acai meyvesi, kurt üzümü, portakal, kırmızı biber vb.
4. Lif açısından zengin fonksiyonel gıda: Sindirim sistemi için çok yararlı olan lifleri çokca içerir. Örnekler arasında tam buğday ekmeği, kinoa, fasulye vb.
5. Vitamin ve mineral açısından fonksiyonel gıda: Vücudun sağlıklı çalışması için gerekli olan vitamin ve mineral içerir. Örnekler arasında taze sebzeler ve meyveler, badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişlerdir.
Fonksiyonel gıda genellikle sağlığına dikkat etmek isteyen ve sağlık problemi olan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Örneğin, diyabet, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, obezite gibi sağlık sorunları olan kişiler fonksiyonel gıda tercih edebilir. Aynı şekilde, atletler veya sağlıklı yaşam tarzını benimseyen kişiler de fonksiyonel gıda tercih edebilirler. Fonksiyonel gıdalar sağlık açısından faydalı olduğu kanıtlanmış bileşenler içerir ve sağlıklı beslenme için en doğal seçenek olarak kabul edilir.
Fonksiyonel gıdalar, sağlık açısından fayda sağlamak amacı ile üretilir ancak üreticiden üreticiye değişkenlik gösteren bazı zararlı bileşenleri içerisinde bulundurabilir. Örneğin, fonksiyonel gıda içerisinde yüksek miktarlarda tuz, şeker veya katkı maddeleri bulunabilir. Fonksiyonel gıdaların içerisinde yer alan bileşenlerin doğal olmayanı olabilir. Bu nedenle Good Food ürünleri, üretiminden tüketimine kadar uzman kontrolündedir. Alanında uzman kişi ve kurumlar ile AR-GE çalışmaları yapılarak patentleyip ürettiğimiz Good Food markası adı altında satışa sunduğumuz ürünlerimizin içeriğini düşünmeden rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Good Food Fonksiyonel Gıda Koruyucu İçermez.
Good Food Fonksiyonel Gıda Katkı Maddesi İçermez.
Good Food Fonksiyonel Gıda Raf Ömrü Uzatıcı İçermez.
Good Food Fonksyionel Gıda Renklendirici İçermez.
Fonksiyonel gıda üretimi, normal gıdaların yanı sıra sağlık açısından faydalı olan bileşenleri içererek, tüketicilerin sağlıklı beslenmelerini desteklemektir. Bu amaçla fonksiyonel gıda, sağlık üzerine yapılan araştırmalar sonucunda belirlenen bileşenleri içermektedir. Bu bileşenler arasında probiyotikler & prebiyotikler, omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar, lifler, vitaminler ve mineraller gibi sağlığı destekleyici yenilebilir gıdalara işlevsellik katma amacını desteklemektedir. Firmamız Good Food markası adı altında üretilen tüm fonksiyonel gıdalar, tüketicilerin sağlıklı beslenmelerini desteklemek için gerekli olan bileşenleri mümkün olan en yüksek kalitede, doğal ve maksimum fayda sağlayacak şekilde sunmayı amaçlamaktadır.
Good Food üretimi olan tüm fonksiyonel gıdalar kendi tesislerimizde en uygun pişirme ve paketleme yöntemleri kullanarak üretilmiştir.